martes, 17 de abril de 2012

OPINIÓ SOBRE ELS DRETS D'AUTOR

Jo crec que quan poses en algun vídeo alguna cançó ja coneguda, no hauria de passar que no et deixes veure el vídeo o que no es sentís la música només per els drets d'autor ,perquè jo crec que si es possés, que la cançó ,és de una altre persona i el nom de la persona també estàs fent una mica de publicitat perquè si el poses, per exemple, en un treball del col·legi doncs si a la gent li agrada aquella cançó sabran de qui és i es descargaran música seva o compraran CD's i potser van a algun concert del autor i ell guanya diners igual. Per això jo crec que s'hauria de deixar posar la música en vídeos o treballs només si poses de qui són en realitat.

martes, 10 de abril de 2012

LLENGUATGE CINEMATOGRÀFIC

Fotograma --> Pla --> Seqüència --> Pel·lícula
Fotograma: Una de les moltes imatges individuals en una pel·lícula de cinema, l'element més petit de la pel·lícula.
Pla: Un pla és una tira contínua de pel·lícula cinematogràfica, creat a partir d'una sèrie de fotogrames, que corre per un període interromput de temps
Seqüència: La seqüència cinematogràfica es una unitat de temps i espai dins d’una narració cinematogràfica.
Pel·lícula: Una pel·lícula es una obra de art cinematogràfica que emet una història.
La persistència retinal fa que veiem un moviment a partir d’una successió de fotogrames amb un espai negre entre ells.



Tipus de pla:


Pla sencer (PS): recull la figura humana en la seva totalitat, de cap a peus.


Gran pla general (GPG): l'enquadrament mostra una visió global de l'entorn per situar el conjunt dels elements. La figura humana pot o no aparèixer i en qualsevol cas queda difuminada com un element més de l'escenari.


Pla de conjunt (PC): capta, en un entorn general, un grup de persones que realitzen alguna acció.


Pla americà (PA): mostra la figura humana des del cap fins als genolls o malucs.

Pla general (PG): mostra també un escenari amb una visió global, però en aquest cas la figura humana té rellevància. Fins i tot pot arribar a ocupar un terç del pla.



Pla mitjà (PM): Es veu la meitat de l'objecte o de la persona (en el cas de la persona es veu fins la cintura)


- Pla mig llarg (PML): apareix la figura humana tallada a l'altura de la cintura.

- Pla mig curt (PMC): apareix la figura humana tallada a l'altura del pit.

Pla de detall (PD): recull una xicoteta part del cos humà (un ull, un nas, una orella...) o d'un objecte.



Primer pla (PP): capta el rostre d'una persona, o bé una part del cos humà (un braç, una cama...). Fins i tot en aquest tipus de pla pot aparèixer un objecte en la seva totalitat.


Primeríssim primer pla (PPP): mostra un rostre tallat des de la barbeta fins al front.

Pla seqüència (PS): seqüència que es roda en una única presa, sense cap tipus de muntatge, directament i sense interrupcions.
L’angle d’enquadrament és el punt i la direcció en què col·loquem la càmera respecte de l’objecte o personatge filmat.

Tipus d'angle d'enquadrament:

Zenital: l’angle zenital és aquell on la càmera està situada totalment perpendicular al terra i per tant ens dóna una perspectiva totalment aèria de la situació.

Normal: l’angle normal o neutre es dóna quan la càmera està situada a l’alçada dels ulls del personatge.

Contrapicat: l’angle contrapicat és, en general, quan la càmera està situada per sota de l’objecte o personatge. Provoca en l’espectador la sensació que el personatge estigui en posició de poder, amenaçant, superior, etc.
Picat: l’angle picat és, en general, quan la càmera està situada per sobre de l’objecte o personatge. Provoca en l’espectador que el personatge sembli estar indefens o en condicions d’inferioritat.


Moviment de la càmera:

Panoràmic (sobre el trípode): És el gir de la càmera sobre el seu propi eix. Generalment la panoràmica es fa servir per descriure un escenari o bé per relacionar elements de la mateixa escena però que no apareixen al mateix quadre.
Tràveling: És un moviment que desplaça la càmera d’un lloc a un altre, normalment sobre uns rails. Segons els moviments distingim entre tràveling lateral o frontal.
Tràveling òptic o zoom: És un objectiu per a càmeres de fotografia o de cinema en què la distància focal es pot fer variar de forma contínua entre dos límits extrems: de gran angular extrem a gran angular curt.
Steadycam: És quan la càmera va subjecta a l’espatlla de l’operador. És possible realitzar, també, moviment combinats de panoràmica i tràveling.
Lateral: Quan la càmera va movent-se lateralment, normalment seguint -des del costat- el moviment d’un personatge.
Frontal: És quan la càmera es mou cap endavant o enrere: o bé seguint un personatge que es mou o bé apropant-s’hi o allunyant-se’n.
Moviment lliure: És quan la càmera es mou sense seguir un ordre concret. Pot ser amb grua o sense grua (quan porta la càmera una persona a sobre)